p_nv_blog_item_page
nv_menu_banner
home
blog
forum
wat_zou_jij_doen
video
boeken
about
nv_blog_itemDat de meningen verdeeld zijn over hoe vrouwen hun leven zouden moeten inrichten, is geen nieuws.
We zijn vooral ook heel benieuwd hoe jullie tegen deze zaken aankijken. Laat je inspireren (lees : uit de tent lokken) door het filmpje en lucht je hart op ons forum!
nv_blog_media_list

vrijdag 26 februari 2010 | 2 reacties | tags: kind werk moederschap emancipatie relatie man carriere |
f_prikbord_member_bericht_add_button
Reageer

nv_blog_bericht_listMaria Visser: Wat ik zie aan de jongere generatie waar ik zelf toebehoor is dat de prestatiedrang stukken minder is dan bij vrouwen die nu zo rond de dertig zijn. De strijd om meer 'vrouwen aan de top' te krijgen is door onze voorgangers gevoerd wat maakt dat twintigers weer kunnen dromen van 'huisje, boompje, beestje'. Om een voorbeeld te geven: Een vriendin van mij die medicijnen studeert kiest voor een carrière als arts maar met in haar achterhoofd ook de droom om koekjes moeder te worden. Haar voorkeur gaat uit naar de specialisatie kaakchirurgie... dit is een wel overwogen keuze. Bij deze baan is het met redelijk normale werktijden en kans op 1 dag vrij in de week mogelijk om daadwerkelijk koekjes te gaan bakken en toch carrière te maken. Voor andere vriendinnen die psychologie hebben gestudeerd is de droom 3 dagen werken en 2 dagen zorgen. Wat een ideaal. Ikzelf.. ik werk nu fulltime en ik kan niet wachten tot dat ik lekker 4 dagen mag gaan werken... moet ik wel eerst wat kinderen krijgen;)
(woensdag 3 maart 2010, 17:04 uur)
f_prikbord_member_reactie_add_button

nv_blog_reactie_listCoortje: Waarom de strijd? samen bouwen aan de toekomst met alle generaties samen.En ook zorgen voor alle generaties. met respect voor elkaars talenten, mogelijkheden en wensen. Alle dagen zorgen en werken horen onlosmakelijk bij elkaar; En een goede verdeling daarin. Materialisme is vaak samen met ego de boosdoener dat de vrouw c.q. moeder, c.q. carrieremaakster vast loopt. op emoties en op met name het schuldgevoel dat zij op zichzelf en anders de omgeving op haar projecteert.
Volg je intuitie , het grootste geschenk van moeder natuur!!

Coortje, moeder, zelfstandig ondernemer, carrierevrouw, in opleiding, vrouw van etc. etc.
En alles in de balans!!

(zaterdag 19 juni 2010, 22:49 uur)
f_prikbord_member_reactie_add_button

nv_blog_reactie_listtwitter  
f_prikbord_login_form

nv_teaser_list