p_nv_blog_item_page
nv_menu_banner
home
blog
forum
wat_zou_jij_doen
video
boeken
about
nv_blog_item'Meer uren werken is goed voor moeders', kopt de wetenschapspagina van NRC vandaag.
Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit en Universiteit Utrecht blijkt dat vrouwen die na het krijgen van een kind meer gaan werken, minder last van stress en negatieve gevoelens hebben dan soortgenoten die minder gaan werken of stoppen met hun baan. Ook is meer werken na het baren goed voor je relatie, toont het onderzoek aan. 
Deze uitkomsten fascineren mij. Hoe kan het nou zo zijn dat je minder gestresst bent met een grote baan in combinatie met een gezin dan wanneer je alle tijd hebt om je op dat gezin te richten? Dat bedoel ik niet cynisch en er zit ook geen waarde-oordeel in van mijn kant. Ik kan het me alleen zo moeilijk voorstellen. Als ik mijzelf als graadmeter neem, (wat heus niet altijd de beste oplossing geeft, dat weet ik best) kom ik tot een hele andere onderzoeksuitkomst.
Vroeger, toen ik nog fulltime werkte, deed ik huishouden, kinderen en relatie er een beetje tussendoor. Tijdens het eten koken de topotoets met een kind oefenen, was ophangen tijdens het slaapliedjes zingen, een boodschappenlijstje maken tijdens het vrijen... ik draaide mijn hand er niet voor om. Nu ik meer tijd heb, doe ik de dingen, als dat kan, graag met aandacht en een voor een. En dat is best aan te raden!
Dus om nou te zeggen dat ik toen gelukkiger en minder gestresst was dan nu? Ik zal wel de uitzondering op de regel zijn.
Of zou het zo kunnen zijn dat, zoals door de onderzoekers al voorzichtig geopperd wordt, de deelnemende echtelieden die zich zes keer in de rondte werkten en stijf stonden van de stress, vroegtijdig afhaakten? Of uit elkaar zijn gegaan en daarom niet meegenomen in het eindresultaat van het onderzoek?
Ik ben benieuwd en ga het onderzoek zeker lezen!
Lees hier het volledige artikel in NRC Handelsblad: http://www.nrc.nl/wetenschap/article2617371.ece/Meer_uren_werken_is_goed_voor_moeders
nv_blog_media_list

vrijdag 10 september 2010 | 0 reacties | tags: |
f_prikbord_member_bericht_add_button
Reageer

nv_blog_bericht_listtwitter  
f_prikbord_login_form

nv_teaser_list