p_nv_blog_item_page
nv_menu_banner
home
blog
forum
wat_zou_jij_doen
video
boeken
about
nv_blog_itemOp nieuwevrouwen.nl steeds een nieuwe stelling waarop je kunt reageren. Dus ... laat je uit de tent lokken en ga los!
nv_blog_media_list

maandag 1 maart 2010 | 5 reacties | tags: vrouw emancipatie carriere |
f_prikbord_member_bericht_add_button
Reageer

nv_blog_bericht_listMonica: Ik denk dat het allebei waar is : dat nederlandse vrouwen luxepoppetjes zij en het dus goed voor elkaar hebben. Maar ik ben ook blij dat we de luxe hebben en niet allemaal fulltime hoeven te werken. Ik ben tevreden met het leven dat ik leid en ben blij dat ik niet in een land woon zonder sociale vangnetten en de mogelijkheid meer uit het leven te halen dan een goede baan.
(dinsdag 2 maart 2010, 13:44 uur)
f_prikbord_member_reactie_add_button

nv_blog_reactie_listEveline: Grappig he dat we gewetensnood hebben.
Dat aspect vind ik wel luxepoppetjes gedrag van ons allen.
Er worden zoveel lekkere koekjes aangeboden bij de supermarkt dat we wel 5 minuten voor de schappen staan te dralen en te zuchten. Een keuze maken, terugleggen en dan toch maar, best tevreden met onszelf, de huismerk stroopwafels kiezen. Daar over klagen. Dat is primadonna gedrag.

Maar....is het niet zo dat de hele wereldbevolking hard doende is om te proberen het welvaarts/vredige niveau te bereiken waar wij in NL toch wel al een tijdje zitten. We hebben al meer dan 60 jaar de tijd om ons een oorlog te herinneren en m niet te voeren. Dat kunnen ze in de meeste landen niet zeggen. Ik denk dat we een redelijke mate van keuze vrijheid hebben, dat we aandacht aan elkaar kunnen schenken en inderdaad terug kunnen vallen op sociale voorzieningen, die we immers ook met zn allen bekostigen.
Kortom ik denk dat we ondanks de schoonheidsfouten een geweldige maatschappij hebben gecreerd waar we echt trots op mogen zijn. Dat we dan weer verder zoeken naar verbetering lijkt mij geheel in de genen van de mens besloten liggen. Achteruit denken doet bijna niemand. Dus in die zin zijn vrouwen geen luxepoppetjes. Ja we tellen onze zegeningen, maar we zijn niet ingedut in ons geluk. We twijfelen, 'is dit zo goed of kan het nog beter?' . Twijfel is een fantastische eigenschap. Twijfel levert oplossingen op, dwingt tot nadenken en fine-tuning. Twijfel leidt tot verbetering. Dus vrouwen die niet vast kunnen of willen zitten in welk rolpatroon dan ook, maar kennelijk steeds zoekende zijn naar een mix van alle rollen lijken mij juist de meest innovatieve vrouwen op dit moment. Hou ze goed in de gaten die vrouwen, daar kunnen we nog wat van leren :-)
(vrijdag 12 maart 2010, 10:34 uur)
f_prikbord_member_reactie_add_button

nv_blog_reactie_listechte Man: Vrouwen hebben het gewoon goed begrepen; je leeft niet om te werken maar werkt om te leven! Dus waarom meer werken dan nodig is?
(vrijdag 12 maart 2010, 10:34 uur)
f_prikbord_member_reactie_add_button

nv_blog_reactie_listHugo Verbrugh: Het hele verhaal wordt nog veel spannender als je de reïncarnatie erbij haalt. Dan was ik (m) in een vorige incarnatie vrouw en zal ik dat in een volgende opnieuw zijn,en dan is het alleen een kwestie van de verbeelding aan de macht om precies te weten wat de ander (v) wil en bedoelt ...
(vrijdag 12 maart 2010, 10:34 uur)
f_prikbord_member_reactie_add_button

nv_blog_reactie_listechte Man (vrijdag 12 maart 2010, 10:32 uur)

Als ik mijn vorig leven vrouw was en mijn volgend ook; dan zou ik het wel weten! De hele dag SEX!
twitter  
f_prikbord_login_form

nv_teaser_list